Зеленський нагадав місцевим владам головну потребу всіх українців: "Зупинити російську агресію"

Читать на русском

Зеленський нагадав місцевим владам головну потребу всіх українців:

Зеленський нагадав місцевим владам головну потребу всіх українців: "Зупинити російську агресію"

Головна потреба всіх українців – це зупинити країну-агресора. І для подолання сьогоднішніх викликів потрібна максимальна єдність і взаємодія.

Про це очільник держави заявив під час участі у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях. Як зазначив президент, воно відбулося на тлі серйозних викликів і загроз, які постали перед країною.

"Ситуація з партнерською допомогою не найкраща, частина підтримки гальмується. Тому треба робити все, щоб збільшувати наші власні можливості. Не втрачати часу, зміцнювати Україну. Водночас максимально комунікувати всім і на всіх рівнях із нашими партнерами, зокрема між громадами. Треба, щоб увага світу до України зберігалася", – зазначив він.

Також президент наголосив, що треба більше уваги приділити енергетиці. За його словами, держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання. Але чітке розуміння потреб має бути в кожній громаді.

 qkxiqdxiqdeihrant

Президент також зазначив, що вже зараз вся країна має готуватись до наступного опалювального сезону. Зокрема, це стосується відповідних енергетичних компаній.

Крім того, Зеленський закликав проявляти максимальну увагу в кожній громаді до воїнів, які проходять лікування та реабілітацію, підтримувати їхні сім’ї, а також сприяти розвитку всіх оборонних виробництв і забезпечувати людей роботою.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що нині найскладніша ситуація на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та Запоріжжі. Він закликав інші регіони виявляти максимум солідарності з ними.

"Перемога є нашим абсолютним пріоритетом. Її складові – підтримка наших воїнів, безпека населення та захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління та євроінтеграція", – зауважив він.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в онлайн-режимі поінформував про нещодавні рішення парламенту, зокрема, щодо мобілізації та ухвалення в першому читанні законопроєкту про Бюро економічної безпеки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що зараз усі зусилля спрямовані на швидкий ремонт і відновлення об’єктів генерації, децентралізацію енергосистеми, залучення партнерів до допомоги енергосектору.

За його словами, в Україні вже є понад 120 малих когенераційних установок, які виробляють одночасно електрику й тепло. Але такої кількості систем нашій державі недостатньо.

Крім того, Кабінет міністрів ухвалив рішення профінансувати закупівлю засобів РЕБ для об’єктів критичної інфраструктури. На будівництво оборонних рубежів уряд додатково виділив 3,9 млрд₴ Представники Сил безпеки й оборони доповіли щодо протидії загрозам безпеці та державності в умовах воєнного стану.

У заході також узяли участь члени уряду та начальники обласних військових адміністрацій, дипломатичні представники держав-сусідок і партнерів України, президент Світового конгресу українців Павло Грод. Президентка Бундесрату Федеративної Республіки Німеччина Мануела Швезіг звернулася до учасників у відеоформаті.

Як резюмував засідання заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба, на ньому загалом були присутні 160 членів Конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ. Ще понад 1500 учасників приєдналися онлайн.