Федоров: війська РФ обстрілюють Запоріжжя з відстані 60 км – ракети долітають за 30-40 секунд

За даними місцевої влади, наразі війська РФ не атакують місто С-300, проте замінили їх на дрони-камікадзе Shahed, ракети «Іскандер», також атакували «Калібрами».

Російські війська обстрілюють Запоріжжя з відстані 60 км – ракети окупантів долітають за 30-40 секунд, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв’ю LIGA.net.

«[Росіяни] обстрілюють з відстані до 60 кілометрів. Між «виходами» і «приходами» проходить не більше 30-40 секунд», – розповів він.

За його словами, наразі війська РФ не атакують місто С-300, проте замінили їх на дрони-камікадзе Shahed, ракети «Іскандер», також атакували «Калібрами».

Він наголосив, що вкрай необхідні системи ППО, також потрібні засоби, аби відігнати російську авіацію, яка скидає керовані авіабомби.

«Цими бомбами Росія просто випалює наші міста і села. Ворог вже говорить про тритонні КАБи – вони можуть знищувати за раз цілі вулиці чи квартали», – пояснив він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні цього тижня повідомила, що в березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому. За повідомленням, у березні внаслідок російської агресії загинули або були поранені щонайменше 57 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення», – йдеться у звіті.

В ООН також верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум