У Трампа хочуть карати країни за відмову від долара

Радники екс-президента США Дональда Трампа, який знову став кандидатом на пост глави держави, розглядають заходи запобігання відмови країн від використання долара . Зокрема, обговорюється запровадження санкцій проти країн, «які шукають активних способів участі у двосторонній торгівлі» без долара.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, заходи, що розглядаються, включають експортний контроль, звинувачення у валютній маніпуляції та введення тарифів. Стверджується, що у разі перемоги Трампа на виборах його команда планує направити озвучені заходи проти країн-членів БРІКС, які активно займаються дедоларизацією.

У березні в інтерв’ю телеканалу CNBC Дональд Трамп відкрито заявив, що «ненавидить, коли країни відмовляються від долара». Це буде удар по нашій країні», — переконаний колишній президент. Він також обіцяв не допустити появи цифрового долара.

У БРІКС входять Росія, Бразилія, Індія, Китай та ПАР. На саміті у серпні 2023 року лідери країн БРІКС погодили вступ до організації з січня 2024 року Аргентини, Єгипту, Ефіопії, Ірану, Саудівської Аравії та ОАЕ. Але Аргентина відмовилася приєднуватись до БРІКС після приходу до влади президента Хав’єра Мілея.

«Аргумент»