У Росії суд арештував п’ятьох обвинувачених у підпалі гелікоптера на аеродромі в Москві

Ймовірно, йдеться про інцидент, що стався у ніч на 26 квітня. Тоді на аеродромі в Москві згорів вертоліт Ка-32 (фото ілюстративне)

Суд у столиці Росії Москві заарештував п’ятьох обвинувачених у підпалі гелікоптера на аеродромі «Остаф’єво» у віддаленому районі міста. Арештованих звинуватили в тероризмі, їм загрожує 20 років позбавлення волі, пише російська служба Радіо Свобода.

На лаві підсудних — 19-річна Анастасія Молчаліна, 21-річний Станіслав Хамідулін і 22-річні Микита Булгаков, Роман Яковець і Данило Ямсков. Вони будуть перебувати під арештом два місяці.

Сторона обвинувачення заявила, що нібито завербований українською розвідкою Хамідулін через інтернет зібрав групу людей, які брали участь у підпалі. Вертоліт згорів. Позиція обвинувачених у справі – невідома, суд її не наводить.

Ймовірно, йдеться про інцидент, що стався у ніч на 26 квітня. Тоді на аеродромі в Москві згорів вертоліт Ка-32. Відео з підпалом оприлюднила військова розвідка України ГУР, вона заявляла, що гелікоптер використовувався для підтримки операцій російської армії.

Форум