"Укренерго" оцінило збитки внаслідок останніх російських атак у щонайменше 100 мільйонів євро

укренерго

Останні російські атаки не енергетичні об’єкти України завдали збитків лише НЕК "Укренерго" на загальну суму щонайменше 100 млн євро.

Про це голова компанії Володимир Кудрицький повідомив у "Фейсбуці".

"За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше на 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання "Укренерго", – написав Кудрицький.

Водночас він зауважив, що компанія готувалася до можливих атак і сформувала запас обладнання та матеріалів. Крім того, важливу роль зіграли інженерні укріплення на енергообʼєктах, які дозволили зменшити об’єм пошкоджень орієнтовно вдвічі.

Голова "Укренерго" додав, що найскладніша ситуація у 3 областях.

"На Харківщині ми разом з фахівцями обленерго знайшли нестандартні технічні рішення, як заживити місто і регіон і дати більше потужності. Її все ще не вистачає, тож мусимо розподіляти наявні обсяги електроенергії між споживачами за певним графіком... На Дніпропетровщині та Одещині подекуди діють обмеження енергопостачання", – уточнив Кудрицький.

Читайте також: Опалювальний сезон у постраждалих від обстрілів регіонах можуть продовжити, – "Укренерго"

Як повідомлялося, станом на 12 годину 25 березня внаслідок ворожих обстрілів обмеження споживання електроенергії діють в Одеській та Харківській областях. Також можливі обмеження на Хмельниччині.

Зокрема, в ніч на понеділок російські дрони атакували дві підстанції в південному регіоні. Через пошкодження енергетичного обладнання по Одесі та Одеській області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання.

Автор: Михайло Орлюк