ДБР довело, що за вибухами на збройних складах в Україні та Чехії стоять рашистські спецслужби

Державне бюро розслідувань спільно з колегами з Чехії провели унікальне розслідування, в ході якого повністю довело причетність рашистських спецслужб до вибухів складів у Чехії, де зберігалась зброя для України, а також військових складів у Сватове Луганської області у 2015 році.

За результатами розслідування було знято документальний фільм “Розсекречено! Сватове: хто знищив українську зброю?”.

Вибухи на складах організували силовики РФ, які підпорядковувалися безпосередньо ватажку рашистів Владіміру Путіну. У фільмі розповідається, як готувались вибухи, хто віддавав накази та хто був безпосереднім виконавцем диверсії, яка знищила величезний артилерійський арсенал України.

Також було встановлено, що ці вибухи у Сватовому були частиною більш масштабного плану Росії з ослаблення оборонного потенціалу східного флангу НАТО. Це може свідчити про те, що ще 2015 року РФ готувалася до повномасштабного вторгнення в Україну. Кремль намагався створити сприятливі умови для подальшої агресії, послаблюючи українську армію.

Наразі слідство у справі про диверсію триває.

Нагадаймо, що у вересні року СБУ і ДБР викрили командування та ключових диверсантів спецназу Московії, які, були причетні й до аналогічних вибухів на складах у Врбетіце в Чехії у 2014 році.