У Єврокомісії розповіли, коли Україна отримає другий транш допомоги

Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках проміжного фінансування

Європейська комісія поінформувала Керівний комітет ЄС про виділення Україні в березні 4,5 млрд євро в рамках «проміжного фінансування», йдеться у повідомленні пресслужби відомства .

Відомо, що «програма надає таку необхідну ліквідність для фінансування функціонування держави, наприклад, виплати заробітної плати, пенсій та надання основних державних послуг, щоб Україна могла продовжувати концентрувати зусилля на перемозі у війні».

«Другий транш попереднього фінансування в розмірі 1,5 мільярда євро для України заплановано на квітень за умови позитивної оцінки виконання узгоджених умов», – кажуть у Єврокомісії.

20 березня Європейська комісія виплатила перші 4,5 мільярди євро в рамках програми для України на загальну суму 50 мільярдів євро.

Раніше посли країн-членів Євросоюз та Європарламент дійшли згоди щодо безмитної торгівлі та можливих квот для сільськогосподарської продукції з України з більшим захистом для фермерів ЄС, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода в Брюсселі.

Форум