"Зерновий коридор" може зникнути через масову корупцію в Держпродспоживслужбі

Читать на русском Read in English

"Зерновий коридор " може зникнути через масову корупцію в Держпродспоживслужбі

Поліцією та ДБР протягом останнього місяця проведено низку гучних затримань чиновників Держпродспоживслужби України (ДПСС) та їхніх «спільників».

Правоохоронні органи виявили масову фальсифікацію фітосанітарних сертифікатів на сільськогосподарську продукцію, що експортує Україна на світовий ринок.

Встановлено, що державні інспектори ДПСС у Закарпатській, Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях спільно із працівниками фітосанітарних лабораторій, без відбору зразків продукції та відповідних експертиз, видавали, за грошову винагороду, документи, що підтверджують якість (безпечність) зерна, та вносили недостовірну інформацію до спеціалізованої інформаційної системи PHIS. Лише в Закарпатській області злочинна група видала понад 4000 фальшивих документів, що засвідчували відсутність шкідливих речовин та організмів у зерновій продукції, яка йшла на експорт до країн ЄС. І ця корупційна схема діє у всіх територіальних органах Держпродспоживслужби.

Як наслідок – попередження (нотифікації) від країн-партнерів про закриття ринку збуту зернової продукції для України.

Така ситуація склалася через повернення главою Держпродспоживслужби Сергієм Ткачуком на керівні посади чиновників, які були головними героями корупційних скандалів у минулому. Так, повернулася команда ексголовного фітосанітарного інспектора України Андрія Челомбітко із багатомільйонними корупційними схемами Лойфа — Потокіна.

різне qkxiqdxiqdeihrant

різне

різне

різне

різне

різне

різне

різне