Сили РФ атакували з дрона Харківщину, постраждав водій «швидкої» – прокуратура

Наслідки обстрілів Куп’янська силами РФ 1 квітня 2024 року, фото ілюстративне

Російські військові 13 квітня скинули вибухівку з дрона на Куп’янський район, йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

За даними слідства, 13 квітня, близько 13:30, загарбники скинули боєприпас з FPV-дрона на село Петропавлівка Куп’янського району.

«Отримав поранення водій бригади екстреної медичної допомоги», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі кажуть, що за процесуального керівництва окружних прокуратур Харківської області було розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Купʼянськ і більша частина району, які перебували під окупацією з лютого 2022-го, були звільнені у вересні того ж року. Нині російська армія постійно обстрілює місто й околиці.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Станом на 21 лютого в ООН верифікувала, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум