Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин

В України буде достатньо грошей для зміцнення обороноздатності, якщо припинити фінансувати політичні партії під час воєнного стану.

Про це Голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин написав у своєму фейсбуці.

"У нас є сотні мільйонів гривень для зміцнення нашої обороноздатності. Достатньо просто перестати фінансувати політичні партії під час воєнного стану", — підкреслив він.

За його словами На 2024-й рік у бюджеті закладено 840 мільйонів гривень на фінансування парламентських партій "Слуга народу", "Батьківщина", "ЄС" та "Голос".

"Слава Богу, забороненій опежезе нічого хорошого не передбачено", — додав голова комітету.

Юрчишин заявив, що не розуміє "для чого такі суми потрібні політичним партіям під час війни".

"У 2017-у я був ініціатором того, аби держава прозоро надавала гроші парламентським силам, звільняючи їх від впливу олігархів. Однак зараз немає ніякої партійної діяльності під час війни, то ж це точно не на часі. Усі можливі ресурси потрібно спрямувати на фронт. Ми маємо вижити! Буде Україна вільною від рашистів — буде можливість партійної діяльності. А поки що будь-яка політична агітація та партійні витрати — це марнотратство", — наголосив політик.

Він повідомив, що разом з колегами зареєстрував законопроєкт #11189. Згідно з ним, усі кошти на фінансування партій будуть направлені на ЗСУ.

"Думаю, це найкращий жест поваги війську від парламенту", — резюмував Юрчишин.

Вгорі: Ярослав Юрчишин, фото з відкритих джерел

«Аргумент»