Кабмін відправив на приватизацію ще два спиртзаводи

спирт

Кабінет міністрів вніс зміни в нормативні акти, необхідні для приватизації єдиних майнових комплексів державних підприємств "Ічнянський спиртовий завод" та "Червоненський завод продтоварів".

Згідно із рішенням уряду, Фонд державного майна отримав підстави припинити реорганізацію цих заводів та можливість їх приватизувати, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Ічнянський спиртовий завод" – підприємство харчової промисловості в місті Ічня Чернігівської області. У січні 2003 року отримав дозвіл розпочати виробництво високооктанових оксигеновмісних добавок до бензину. Також завод виробляв етиловий спирт та ізоаміловий спирт для потреб хімічної промисловості та барду, лікеро-горілчані вироби. Перебуває в стані припинення юридичної особи. У 2014 році вже не функціонував.

"Червоненський завод продовольчих товарів" розташований у селищі Червоне, що на Житомирщині. Спроможний виробляти органічні розчинники, скломийні рідини на основі технології спиртового виробництва, а також спирт, лікеро-горілчані вироби, лікери, морси, наливки, соки. Як сировина використовується меляса (патока) відходи перероблення цукрового буряка, можливе використання зерна. Перебуває в стані припинення юридичної особи.

Як нагадали у відомстві, у серпні цього року Фонд держмайна виставив на приватизаційний аукціон Струтинський спиртзавод на Львівщині зі стартовою ціною 31,3 млн₴

У вересні найдорожчим за всю історію малої приватизації лотом, який Фонд виставив на аукціон, став Зарубинський спиртзавод у Тернопільській області. Стартова ціна – 245,4 млн₴

Автор: Юлiя Недашківська