Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників

Читать на русском

Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників

Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Козинської селищної ради Київської області 2 лютого за результатами тендеру замовив ФОП Савченко Микола Григорович оброблених фруктів та овочів на 600 тис₴

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 qhtidqdiqqtidreant

Ціни більшості видів фруктів та овочів відповідають ринковим. Але серед іншого замовлено чорнослив по 648 грн/кг, курагу по 756 грн/кг та родзинки по 294 грн/кг (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Це набагато дорожче від цін у магазинах та на тендерах інших замовників.

На сайті мережі «АТБ-Маркет» чорнослив коштує 327 грн/кг, що вдвічі дешевше. «Ашан» пропонує його по 331 грн/кг, що на 49% дешевше. Управління освіти Святошинської РДА днями замовляло його по 210 грн/кг, що втричі дешевше, а гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області по 168 грн/кг, що майже вчетверо дешевше.

Інтернет-магазин «Fruit Time» продає курагу по 302 грн/кг, що в 2,5 рази дешевше, а ТЦ «Metro» по 309 грн/кг, що на 59% дешевше. Мережа гіпермаркетів «Fozzy» пропонує її за гуртовою ціною 364 грн/кг, що вдвічі дешевше. Управління освіти Фастівської міськради нещодавно замовляло курагу по 294 грн/кг, що в 2,5 рази дешевше, а дитячий садочок «Джерельце» Боярської міськради Київської області по 240 грн/кг, що втричі дешевше.

Родзинки продаються у «Fozzy» гуртом по 165 грн/кг, що на 44% дешевше. «АТБ» пропонує їх по 206 грн/кг, що на 30% дешевше. Гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області замовляв родзинки по 173 грн/кг, що на 41% дешевше, а Управління освіти і науки Бориспільської міськради по 210 грн/кг, що на 29% дешевше.

Отже, освітяни Козина можуть переплатити до 151 тис₴ Це 25% від вартості договору.

Підприємець отримав замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них треба було надати експлуатаційний дозвіл на потужності, де зазначена можливість провадити господарську діяльність із виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Держпродспоживслужба зареєструвала потужності переможця у Софіївській Борщагівці Бучанського району Київської області. Там він орендує приміщення, стелажі та холодильні камери у ФОП Савченко Ігор Миколайович, який є водієм по договору експедирування. Із матеріально-технічної бази переможець зазначив вантажний Мерседес-Бенц Віто по тому ж договору експедирування із ФОП Савченко Віра Степанівна. А послуги з дезінфекції/санітарної обробки автотранспорту і складу переможцю надає ФОП Бакалим Роман Вячеславович, який щорічно надає аналогічні послуги нинішньому замовнику.

65-річний Микола Савченко зареєструвався ФОПом п’ять місяців тому в Шостці Сумської області. Відтоді він натендерив 7,07 млн грн, з яких 5,18 млн – у нинішнього замовника. В тому числі йому замовили курячі яйця вищої категорії по 7,14 грн/шт. «АТБ маркет» продає яйця вищої категорії по 4,29–4,98 грн/шт., що на 30-40% дешевше, а освітяни Обухівської міськради днями замовили курячі яйця вищої категорії по 4,62 грн/шт., що на 35% дешевше.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Козинської селищної ради очолює Інна Радченко, уповноваженою особою є Наталія Білоноженко. Головою селищної ради є Валерій Гартік, який очолює Козин останні 15 років, а до обрання головою керував місцевим водоканалом.

Автор: Ганна Кислякова

nashigroshi.org