Лідера опозиційної партії Грузії жорстоко побили – у нього вибитий зуб, є переломи кісток обличчя

Голова партії «Єдиний національний рух» Леван Хабеїшвілі (на фото) перебуває в тбіліській клініці Інгороква

Голова опозиційної партії «Єдиний національний рух», депутат парламенту Грузії Леван Хабеїшвілі після побиття, яке відбулося 30 квітня на мітингу проти закону про так званих «іноагентів», перебуває в тбіліській клініці Інгороква.

За повідомленням агенції «Новини-Грузія», на обличчі у політика синці, у нього вибитий зуб, підтверджені переломи кісток обличчя.

«Це був цілеспрямований каральний захід», – заявив Хабеїшвілі в коментарі телеканалу «Пірвелі». Він вважає, що напад на нього був «помстою» голови департаменту особливого призначення МВС Грузії Звіада Харазішвілі, скоєною «за наказом» засновника владної партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі.

Біля лікарні, куди госпіталізований Леван Хабеїшвілі, перебуває поліція. За повідомленнями, до потерпілого не допускають адвоката. Раніше у партії «Єдиний національний рух» повідомили, що Хабеїшвілі «викрали» з акції проти закону про «іноагентів», коли той допомагав потерпілому громадянину.

Минулого тижня в Європарламенті звучали заклики до запровадження персональних санкцій проти Звіада Харазішвілі. В опозиції називали його відповідальним за жорстокі розгони та затримання протестувальників проти закону про «іноагентів» у Тбілісі 16–17 квітня.

30 квітня, ближче до півночі, спецпризначенці розпочали розгін демонстрації біля парламенту Грузії. Проти протестувальників застосували сльозогінний газ та водомети.

Форум