"Київстар" відновив голосовий зв’язок і домашній інтернет, SMS поки не доступні

київстар

Мобільний оператор "Київстар" відновив доступ до послуги голосового зв’язку, в тому числі в роумінгу, мобільної передачі даних, та послуги "Домашнього інтернету". Також відновлено роботу послуг віртуальна приватна мережа (VPN) і розпочато відновлення доступу до послуг M2M для бізнес клієнтів.

"Якнайшвидше компанія планує включити послугу SMS. Відновлення роботи послуг відбувається поступово, із дотриманням усіх вимог безпеки", – пояснили в компанії.

Там додали, що в деяких населених пунктах, зокрема в Києві, досі виникають локальні складнощі із доступністю "Домашнього інтернету".

Також на період стабілізаційних заходів, послуга мобільної передачі даних може працювати із зниженою швидкістю.

У "Київстарі" нагадали, що нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не могли користуватись послугами зв’язку через хакерську атаку, буде здійснено лише після повної стабілізації роботи мережі та запуску всіх послуг.

Як повідомлялося, вранці 12 грудня абоненти "Київстару" почали масово скаржитися на відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Пізніше в "Київстарі" заявили про технічний збій у мережі, через що можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми, але скільки це триватиме, наразі невідомо.

Пізніше мобільний оператор заявив, що причиною збоїв стала потужна хакерська атака.

Компанія почала відновлювати роботу ввечері 13 грудня, але не повідомляє про остаточні терміни усунення збою через серйозне пошкодження інфраструктури мережі.

Автор: Галина Ялівець