Збірна України вийшла на Євро-2024 із розкішним камбеком проти Ісландії

Читать на русском

Збірна України вийшла на Євро-2024 із розкішним камбеком проти Ісландії

Збірна України вийшла на Євро-2024 із розкішним камбеком проти Ісландії

Національна команда України здобула вольову перемогу над збірною Ісландії у фіналі плей-офф кваліфікації перед чемпіонатом Європи 2024 року.

Докладніше про поєдинок – у звіті РБК-Україна .

Євро-2024, кваліфікація, плей-офф, шлях B, фінал

Україна – Ісландія – 2:1

Голи: Циганков, 54, Мудрік, 84 – А. Гудмундссон, 30

Перші хвилини задали тон протистоянню. Спочатку ініціативою заволоділи підопічні Сергія Реброва, згодом островяни взяли м’яч під контроль. На момент Торстейнссона на 14-й хвилині, з пострілом якого впорався Лунін, миттєво відповів Миколенко – повз ворота.

Відповідати атакою на атаку команди продовжили й надалі. Півроку не використав Малиновський, який здалеку пробив поряд з ближньою стійкою рамки Вальдімарссона. Натомість його одноклубник Альберт Гудмундссон своїм шансом скористався. Він розхитав редути українців у півкрузі штрафного та лівого майстерно пробив у кут – 0:1.

Ребров на пропущений м’яч відреагував миттєво, відправивши розминатися Михайличенка, Довбика, Ваната та інших. Проте відігратися спробували основні виконавці. Удар Судакова воротар перевів у кутовий, а Забарний після стандарту пробив у руки Вальдімарссона.

Вдруге поспіль героєм мало не став Яремчук. На 39-й хвилині нападник збірної України з кількох метрів замкнув простріл Циганкова. Однак помічник опинився в офсайді, коли Судаков закидав йому з глибини. Гол перед перервою суддівська бригада скасувала.

Пауза між таймами не збила запалу українців. Зі старту другої 45-хвилинки команда Реброва провела серію гострих атак володінь ісландців. Проте забили "синьо-жовті", коли номінальні гості спробували огризнутися. Після перехоплення Судаков радіокерованою передачею знайшов Циганкова праворуч, а той змістився в центр і класно поклав у нижній кут.

Гол надав збірній України впевненості. Діти повністю захопили ініціативу і змусили Ісландії зосередитися на обороні своїх володінь. Виникали нові можливості забити. Яремчук із меж штрафного потрапив у сітку із зовнішнього боку після передачі Зінченка. Далі Вальдімарссон з-під поперечини витяг удар Судакова зі штрафного. А Миколенко в ролі центрфорварда пробив повз ворота після передачі з глибини.

Ісландська збірна огризнулася на 77-й хвилині. Торстейнссон з лінії штрафного підступно пробив під поперечину, але Лунін перевів м’яч на кутовий. Після стандарту Гаральдсон надіслав сферу на трибуни. А ось А. Гудмундссон через кілька хвилин відверто пробачив "синьо-жовтих", пробивши повз ворота після помилки Забарного.

Щаслива кульмінація настала на 84-й хвилині. Циганков на вході до штрафного майданчика відпасував Судакову, а той відкинув ближче до центру під удар Мудрика. Легіонер із чемпіонату Англії дарма пробив у дальній кут і вивів збірну України вперед – 2:1!

Нервові для вболівальників фінальні хвилини "синьо-жовті" відіграли впевнено. Відсунули перебіг подій подалі від половини, заробляли стандарти, технічно тримали м’яч під контролем. Зрештою, арбітр Тюрпен зафіксував перемогу команди Реброва та констатував вихід збірної України на четвертий чемпіонат Європи поспіль!