«Україні не вистачає солдатів, щоб зупинити Путіна», - Bild

Читать на русском

«Україні не вистачає солдатів, щоб зупинити Путіна», — Bild

«Україні не вистачає солдатів, щоб зупинити Путіна», — Bild

Із таким заголовком вийшла стаття у Bild.

У ній наводяться коментарі українських військових та західних спікерів, які критикують керівництво України за «зволікання з мобілізацією». Також вони проводять думку, що вікову планку для мобілізації необхідно знизити.

Повідомляється, що в армії зараз перебуває 15% чоловіків призовного віку.

«Ми тримаємось, але у нас проблема. Раніше я говорив, що найбільша проблема — це нестача артилерійських снарядів, але сьогодні це нестача людських ресурсів», — заявив офіцер 3-ї окремої бригади Дмитро Кухарчук.

Український морський піхотинець із позивним «Військовий дослідник» скаржиться, що «після того, як президент так довго відкладав мобілізацію», Захід тепер «постачає зброю та техніку, але ніхто не навчений ними користуватися».

Про це говорять і окремі речники на Заході.

«Окрім повільної та недостатньої військової, фінансової та політичної підтримки з боку Заходу, великою дилемою України є мобілізація. Одним із головних завдань Зеленського є створення мобілізаційної стратегії та моделі, яка призведе до більшої справедливості, передбачуваності та підтримки високої бойової цінності. Такої системи поки що не існує в Україні», — заявив експерт ЄС з оборони Родеріх Кізеветтер.

Колишній чиновник Міноборони Німеччини, а нині військовий експерт Ніко Ланґе заявляє, що українське керівництво "витратило багато часу на тактичні обговорення" і закликає Зеленського виявити "лідерство".

«Хоч би якою була почесна українська ідея не закликати молодих людей, фізичне навантаження високе, спорядження та боєприпаси дуже важкі, молоді солдати впораються з цим краще, ніж багато сорокап’ятирічних, яких ви зараз зустрічаєте на фронті», — сказав він.

28.04.2024 — різне qkxiqdxiqzriddrant