На третій рік війни у росії наклали арешт на "горілчані" активи, які раніше тримав виробник "Хортиці" Черняк

Євген Черняк, фото: Facebook

У так званій російській федерації було заарештовано семеро юридичних осіб, які раніше були пов’язані із засновником холдингу Global Spirits Євгеном Черняком — інформація про це з’явилася в базі даних судових приставів. Українського бізнесмена "звинувачують" у фінансуванні ЗСУ.

Заарештовано "Феодосійський завод коньяків і вин", "Кримський винний будинок", лікеро-горілчані заводи "Російська північ" у Вологді та "Джерельце і К" у Митищах, а також дистриб’ютори "Традиції успіху", "Стандарт якості" та "Новий рівень".

Євген Черняк \\ фото Антикор

Євген Черняк \\ фото Антикор

До весни 2022 року ці заводи та афілійовані з ними компанії належали кіпрським компаніям, які учасники ринку пов’язували з Черняком. Global Spirits заявила, що український бізнесмен із 2022 року не веде бізнес у Росії.

Суд у Москві у серпні минулого року заочно призначив арешт Черняку. Його звинуватили в тому, що не менше 0,5 млрд руб., отриманих від продажу горілки "Хортиця", "Мороша" і "Первак", що випускалася в РФ, він направив на "фінансування ЗСУ та інших збройних формувань".

Євген Черняк, фото: Facebook

Євген Черняк, фото: Facebook

У грудні 2023 року СБУ подала Черняку підозру в підтримці Росії. Він публічно відповів на ці звинувачення та назвав їх абсурдними.

Тоді ж, у грудні, росЗМІ повідомляли, що активи виробника горілки "Хортиця" можуть перейти до тимчасового управління "Росмайна" для підготовки до продажу. Експерти оцінювали вартість цих активів на суму не менше 15 млрд руб.

Нагадаймо, вчені Ботанічного саду ім. Фоміна готові допомогти парку-пам’ятнику "Межигір’я" розвивати науковий потенціал.

Раніше повідомлялося, що оренда житла перестане бути пекельним випробуванням: що готують.

Також, наслідки відчують відразу: АРМА застерегла від скорочення Агентства.