Увечері 22 травня графіки відключень світла скоротили на дві години

світло,світла,відключення,віялові

У середу, 22 травня , відключення світла для населення та промисловості розпочнуться з 20:00. Раніше енергетики анонсували обмеження споживання з 18:00.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що сьогодні з 00:00 до 07:00 в усіх регіонах України діяли графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

Водночас Диспетчерський центр "Укренерго" скасував обмеження споживання в усіх областях у період з 07:00 до 20:00.

Як пояснили в компанії, сонячна погода сприяє роботі промислових та дахових сонячних електростанцій, тож дефіцит в енергосистемі зменшився.

"Ввечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 20:00 до 24:00", – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликали українців за можливості перенесіть заплановане на вечір чи на ніч користування енергоємними приладами на денні години.

Напередодні "Укренерго" анаонсувало на 22 травня відключення світла для промислових та побутових споживачів з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00.

Чому відключають світло

Як повідомлялося, з кінця березня Росія відновила масовані атаки на енергетичні об’єкти в Україні. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Через дефіцит потужності внаслідок обстрілів оператор енергосистеми НЕК "Укренерго" з початку травня почав обмежувати енергоживлення промисловості, а з 14 травня обмеження електропостачання поширили на побутових споживачів.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький попереджав, що ситуація в енергосистемі може поліпшитись вже цього тижня, проте повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, ні восени.

Автор: Юлiя Недашківська