У Конгресі глава Секретної служби США дала свідчення щодо замаху на Трампа

Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл дає свідчення щодо замаху на вбивство колишнього президента Дональда Трампа на передвиборчому заході в Пенсильванії, 22 липня 2024 року

Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл відкинула заклики обох партій піти у відставку через порушення режиму безпеки, внаслідок яких потенційному вбивці вдалося поранити кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Як повідомляє Reuters, Чітл відмовилася надати законодавцям подробиці інциденту, чим викликала їхнє невдоволення.

Голова комітету з нагляду Палати представників США від Республіканської партії Джеймс Комер і провідний демократ Джеймі Раскін, які зазвичай сильно розходяться в думках щодо більшості питань, закликали Кімберлі Чітл піти у відставку.

У ході більш ніж чотирьох з половиною годин розгляду Чітл назвала стрілянину 13 липня «найзначнішим оперативним провалом Секретної служби за останні десятиліття», порівнявши цей інцидент із замахом у 1981 році на президента США Рональда Рейгана.

Чітл неодноразово відкидала заклики піти у відставку, заявивши, що «вважає себе найкращим із керівників, хто здатний нині очолити Секретну службу».

Слухання у понеділок стали першими у серії наглядових розглядів Конгресу у зв’язку з замахом на Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсільванія. Трамп був поранений у вухо, одного учасника мітингу було вбито, ще одного поранено. Ймовірний стрілець, 20-річний співробітник будинку для людей похилого віку Томас Крукс, був убитий правоохоронцями. Обставини та мотиви нападу розслідуються.

Директор ФБР Крістофер Рей постане перед Юридичним комітетом Палати представників у середу. Спікер Палати представників Майк Джонсон, як очікується, сформує двопартійну робочу групу, яка долучиться до розслідування.

Форум