"Приватбанк" вперше за півтора року відновив продаж безготівкової валюти населенню

доллар,доллары

Державний "Приватбанк" відкрив продаж валюти через застосунок "Приват24" в межах встановлених Національним банком лімітів.

Як повідомляє пресслужба банку, з 29 серпня його клієнти можуть купувати валюту онлайн через "Приват24" для зарахування на валютні картки чи рахунки на суму до 50 тис грн на календарний місяць.

В банку уточнили, що продаж валюти онлайн здійснюється за поточним картковим курсом банку.

Раніше послугу з продажу безготівкової валюти клієнтам у встановлених НБУ лімітах вже запустив віртуальний monobank.

Крім того, після послаблення обмежень Нацбанком банки почали піднімати ліміти за конвертаційними депозитами зі 100 тис. грн до 200 тис.₴

Оновлені ліміти по 200 тис. грн вже з’явилися в застосунках "Приватбанку", "Сенс Банку", "А-Банку", "Райффайзен Банку", банку "Південний", "Укргазбанку", проєктів monobank (працює на базі "Універсал Банку") та IZI (працює на базі "ТАСкомбанку"), "Радабанк" тощо.

В середньому банки пропонують безготівкові долари по 37,4-37,45 грн/$, зазначає FinClub. Тому відкрити депозит можна в середньому на $5340-5347.

Як повідомлялося, Національний банк з 29 серпня вперше з початку повномасштабної війни дозволив банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань щодо такої операції на суму до 50 тис. грн на місяць.

Водночас НБУ збільшив зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.