Строк дії електронного рецепта на ліки продовжили втричі

электронный,рецепт

Строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, продовжено до 90 календарних днів замість 30 днів, як було раніше.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, це рішення дозволить пацієнтам не лишн рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт, виписаний на курс лікування до 90 днів.

При цьому строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається незмінним – 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби, – 30 календарних днів.

Читайте також: Кабмін посилив вимоги до якості імпортних ліків

У МОЗ нагадали, що погасити електронний рецепт, як і раніше, можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя. Знайти відповідну аптеку можна, скориставшись дашбордом "Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом".

Як повідомлялося, з 13 жовтня відпуск наркотичних препаратів в аптеці здійснюватиметься лише за електронним рецептом. Виключення – прифронтові території та зона бойових дій. Там продовжить діяти як електронний, так і паперовий рецепт.

Автор: Михайло Орлюк