Після ворожих атак у березні пошкоджено або зруйновано 80% потужності ТЕС,

тес,ладижин

Унаслідок ворожих ударів по енергосистемі України в березні пошкоджено або зруйновано повністю 80% теплової генерувальної потужності ДТЕК, доступної до масованої атаки 22 березня.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук, передає Інтерфакс-Україна.

"Учора (29 березня) була друга за масштабом атака на наші об’єкти, наймасштабніша сталася 22 березня. Наслідки цих двох атак "результативні" в лапках. Пошкоджено дуже багато об’єктів генерації та розподілу.

У нас 5 із 6 ТЕС пошкоджено дуже сильно, деякі блоки зруйновано майже повністю, деякі частково", – сказав він.

Сахарук зазначив, що протягом березня РФ завдала понад десять атак на об’єкти ДТЕК.

Як повідомлялося, внаслідок атаки росіян по українській енергосистемі 22 березня серйозно постраждали всі енергоблоки двох ТЕС енергохолдингу ДТЕК – Бурштинська та Ладижинська.

Нагадаймо, вранці 22 березня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку на енергетичну систему України. Для цього ворог застосовував близько 90 ракет, та понад 60 дронів. Унаслідок цього були пошкоджені ТЕС, енергетичні об’єкти, а у низці областей запроваджували аварійні відключення.

У тому числі під час ракетної атаки росіяни атакували найбільшу гідроелектростанцію України – ДніпроГЕС у Запоріжжі, а також одну з найбільших Харківську ТЕЦ-5. Через пошкодження вони припинили роботу.

Автор: Юлiя Недашківська