В енергосистемі країни зафіксували профіцит, аварійних відключень немає,

електроенергія

Станом на ранок 1 квітня, аварійні відключення електроенергії по країні не застосовуються. Водночас діють графіки погодинних обмежень у Харкові та обмеження споживання для промисловості у Криворізькому районі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що напередодні, 31 березня, в енергосистемі фіксувався профіцит.

"Через сонячну погоду та інтенсивний виробіток електроенергії СЕС протягом дня "Укренерго" зменшував навантаження об’єктів ВДЕ сумарною величиною 1739 МВт-год", – йдеться у повідомленні.

Наразі енергосистема працює стабільно та збалансовано.

Водночас уночі на високовольтній підстанції у Запорізькій області було зафіксовано вибухи безпілотників. Є пошкодження обладнання.

Також у результаті бойових дій пошкоджено газопровід середнього тиску до будівлі пожежної частини у Харківському районі. Без газу залишилась частина населеного пункту та комунальнопобутовий об’єкт.

Через технологічні порушення відключилось обладнання на підстанції на Одещині, внаслідок чого знеструмлювались споживачі в Одесі. Протягом трьох годин усіх споживачів заживлено.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії обсягом 14 296 МВт-год, а також очікується незначний експорт – до 240 МВт-год.

Автор: Юлiя Недашківська