Мінцифри запустить "e-резиденство" вже цієї весни

олександр,борняков

Міністерство цифрової трансформації України цієї весни запустить проєкт "e-резиденство", завдяки якому працюючі за межами країни зможуть зареєструватися як українські ФОП та відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи до країни

Об этом сообщает Скандалы РУ


"Ми плануємо навесні запуск окремого проєкту "е-резидентство" для компаній, які працюють за межами України. Що це таке? Це можливість для іноземців створити в Україні компанію, відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи до країни", – повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ Олександр Борняков у інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Борняков уточнив, що на першому етапі можна буде зареєструватися лише у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

"Наша кінцева мета – зробити так, щоб таким чином можна було відкрити навіть ТОВ. І теоретично, коли це станеться, такі зареєстровані компанії зможуть подаватися на резидентів "Дія.City", – уточнив заступник міністра.

Водночас він наголосив, що вимога наявності українського резидентства для резидентів "Дія.City" буде збережена, оскільки в основу цієї ідеї спецрежиму діяльності IT-компаній закладено створення стимулів для українського бізнесу та залучення іноземного капіталу в Україну.

"Ідея створення "Дія.City" полягала в тому, щоб стимулювати розвиток саме українського бізнесу та прихід іноземного капіталу в Україну. Це необхідно для створення нових робочих місць саме в країні. Ідея полягає в тому, щоб капітал "приземлився" саме в Україні, а не десь на Кіпрі. Тому розширювати правовий режим на нерезидентів не планувалося та не планується", – заявив Борняков.

Він зазначив, що іноземна компанія може зареєструвати юридичну особу в Україні, бути її 100% власником і тоді подаватися на резидентство "Дія.City".

Як повідомлялося, Мінцифри працює на проєктом "е-резидентство" з 2019 року.

"Е-резидент" – це особливий статус іноземного громадянина в Україні, який відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг та укладання цивільно-правових угод. Також дає можливість дистанційно започаткувати бізнес в Україні.

Раніше вказувалося, що попередньо цільовою аудиторією українського "е-резидентства" було визначено п’ять країн-постачальників IT-послуг на аутсорсі – Індія, Бангладеш, Пакистан, Китай і Філіппіни.

Источник: VTimes