Німецький фармацевтичний гігант Bayer інвестує 60 мільйонів євро в Україну

bayer

Німецький фармацевтичний концерн Bayer AG інвестує в Україну 60 мільйонів євро.

Об этом сообщает Конфликты РУ


Про це в інтерв’ю телеканалу ZDF повідомив віцеканцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек, який 3 квітня прибув з візитом до України, передає Deutsche Welle.

За його словами, крім цього, німецька будівельна компанія Fixit майже вдвічі розширить свої потужності з виробництва будматеріалів в Украні, які будуть необхідні для післявоєнної відбудови країни – ремонту доріг, будівель і мостів.

Габек зазначив, що уряд ФРН надасть німецьким фірмам інвестиційні гарантії на випадок, якщо їхні заводи будуть зруйновані, наприклад, унаслідок ракетного удару.

"Зазвичай ми так не робимо, але в цьому випадку зробимо", – сказав урядовець.

За словами Габека, для залучення необхідних інвестицій для відбудови необхідний збіг трьох чинників: Україна повинна створити хороші інвестиційні умови, необхідні гарантії з боку державного сектору, а приватний капітал повинен захотіти прийти в країну.

"Ми багато інвестували в Росію, і ринок був втрачений. Тепер можна пошукати інші ринки – чому б не Україна?" – сказав міністр.

Габек прибув до України з візитом 3 квітня у супроводі делегації німецьких підприємців. Основною метою його поїздки було обговорення питань відновлення України та співпраці в галузі енергетики. За словами міністра, поїздка має стати знаком того, що в Німеччині вірять у перемогу і відновлення України, а також, що в інтересах Європи не тільки підтримати країну у скрутній ситуації, а й зробити її економічно сильним партнером у майбутньому.

Як повідомлялося, під час зустрічі із Габеком президент України Володимир Зеленський запропонував уряду Німеччини профінансувати відновлення мостів у Чернігівській області.

Источник: Компромат НЕТ