Євросоюз збільшить витрати на навчання українських військових у 4 рази

зсу

Європейський Союз погодився збільшити більш ніж у чотири рази свої витрати на навчання українських солдатів для боротьби з Росією, інвестувавши близько 200 млн євро.

Як пише AFP, наразі блок із 27 країн підготував 34 тис. українських військовослужбовців для роботи на передовій. Це робить ЄС найбільшим постачальником підготовки українських військових.

Згідно з заявою Брюсселя, останнє фінансування збільшило суму з центрального Європейського фонду підтримки миру на навчання на 194 млн євро – до 255 млн євро.

Кількість тих, хто пройшов підготовку, має найближчим часом зрости до 40 тис.

Оголошення про виділення додаткових коштів на навчання українців сталося в той момент, коли ЄС намагається сформувати більший пакет довгострокової підтримки для України.

Угорщина, найближчий союзник Росії в ЄС, погрожувала призупинити будь-які переговори на грудневому саміті щодо надання Україні додаткової військової та фінансової допомоги або про те, щоб дозволити Києву відкрити переговори про членство для вступу до НАТО.

Раніше повідомлялося, що з квітня минулого року країни, що входять до Контактної групи з питань оборони України, виділили українській стороні понад $80 млрд у вигляді допомоги у сфері безпеки.

Автор: Галина Ялівець