Повітряна тривога через МіГ не оголошуватиметься, якщо точно буде відомо про відсутність загрози,

ігнат

Повітряна тривога не буде оголошуватись по всій території України , якщо російський винищувач МіГ не становить загрози.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв’ю РБК-Україна.

"Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К", – сказав Ігнат.

Однак він не уточнив, яким буде це рішення.

"Наші західні партнери країн НАТО намагаються якомога швидше й якомога повніше інформувати нас про той чи інший проліт МіГ-31К. Плюс є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою він летить чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ", – пояснив він.

За його словами, якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді тривога не буде оголошуватись.

Як повідомлялося, раніше президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети "МіГ-31".

Він зауважив, що наш поточний рівень ППО "дає змогу дещо осучаснити реагування без непотрібних зупинок країни".

Пізніше Зеленський пояснив своє рішення тим, що росіяни спеціально підіймають у небо "МіГ-31" на кілька годин, щоб призупинити на цей проміжок часу економіку України та посіяти паніку серед населення.

Через це Зеленський доручив військовим та правоохоронцям знайти спільне технологічне рішення, яке б дозволило людям відрізняти максимальну небезпеку від російських провокацій.

Автор: Галина Ялівець