США провели випробування підводного океанського дрона

Читать на русском

США провели випробування підводного океанського дрона

США провели випробування підводного океанського дрона

У США пройшли перші випробування великого підводного океанського дрона. Загалом випробування були поділені на декілька етапів.

Про це повідомляє Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів США. Прототип цього дрона, розробленого компанією Northrop Grumman, успішно завершив повномасштабні випробування біля узбережжя Південної Каліфорнії.

Випробування, що тривали з лютого по березень 2024 року, були розділені на кілька етапів для демонстрації працездатності та підтвердження відповідних характеристик дрона.

США провели випробування підводного океанського дрона: фото qrxiquikhiddrant

США провели випробування підводного океанського дрона: фото

Доктор Кайл Вернер, керівник програми Manta Ray DARPA, зазначив, що успішні випробування підтвердили готовність дрона до використання в реальних операціях після швидкого збирання з модульних компонентів у полевих умовах.

"Наше успішне повномасштабне випробування Manta Ray підтверджує готовність дрона використовуватись у реальних операціях після того, як його швидко зібрали в польових умовах із модульних компонентів", – розповів він.

Розробка цього підводного дрона спрямована на поліпшення розвідки з можливістю перенесення додаткового корисного навантаження, включаючи вантажі або озброєння.

Зважаючи на те, що Manta Ray призначена для використання в океанських зонах, вона має значну дальність плавання та забезпечує повну стабільність при сильних морських хвилях. Фахівці з PacMar Technologies планують провести подальші випробування дрона протягом 2024-2025 років.

США провели випробування підводного океанського дрона: фото