Суддя-хабарник з Броварів під виглядом відрядження відпочивав на Карибах (ФОТО)

Суддя-хабарник з Броварів під виглядом відрядження відпочивав на Карибах (ФОТО)

СБУ та ДБР повідомили про підозру судді міськрайонного суду Броварів, який за підробленими документами виїхав за кордон на відпочинок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ДБР, СБУ, ОГП та "УП".

Встановлено, що суддя Броварського міськрайонного суду Київської області під час воєнного стану поїхав відпочивати на круїзному лайнері країнами Карибського басейну.

Офіційно у відомствах данних судді не вказують, проте за інформацією джерел УП, йдеться про Володимира Сердинського – суддю Броварського міськрайонного суду Київщини.

У 2023 році Сердинський разом зі своєю співмешканкою поїхав відпочивати на круїзному лайнері країнами Карибського басейну під виглядом службового відрядження.

Для цього суддя у змові зі знайомим адвокатом підробили запрошення нібито для участі у конференції у Відні з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.Play Video

На підставі цієї фальшивки йому оформили "службове відрядження за кордон".

Судді повідомлено про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, підробленні документів та використанні завідомо підробленого документу (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Адвокату, який допомагав йому зробити фальшиві документи, повідомлено про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та підробленні документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаймо, що Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою спійманого на хабарі судді із Броварів.