Кінець Twitter: Верифіковані користувачі повинні будуть надсилати селфі та документи для підтвердження особи

twitter

Соціальна мережа X, раніше відома як Twitter, тепер вимагатиме від користувачів X Blue надсилати селфі разом із фотографією офіційного посвідчення особи.

Відповідно до звіту PC Magazine, особиста інформація користувача, необхідна для процесу перевірки, оброблятиметься програмним забезпеченням ізраїльської компанії AU10TIX, яке зберігатиме інформацію до 30 днів, передає Al Jazeera.

У X заявили, що дані, зібрані з профілю користувача, будуть використовуватися "з метою безпеки, включно із запобіганням видаванню себе за іншу особу".

Багато користувачів X були незадоволені вибором компанії зберігати дані користувачів, вказуючи на зв’язки її співробітників з ізраїльською розвідкою. Інші висловили своє невдоволення тим, що надають компанії свої дані, коли в минулому повідомлялося про таку кількість витоків даних.

AU10TIX допоміг створити системи перевірки ідентифікації для аеропортів і прикордонного контролю в 1980-х і 1990-х роках, після чого у 2002 році розширилась до того, що вона називає "цифровими просторами". Зараз сервіс має таких клієнтів, як Uber, PayPal і Google.

Раніше сині галочки – Twitter Blue – використовувалися як безкоштовний інструмент аутентифікації, покликаний допомогти зупинити брехливі акаунти та поширення дезінформації.

Потім перевірку було поширено на будь-який обліковий запис із підтвердженим номером телефону та активною підпискою на відповідний план Twitter Blue.

У липні 2023 року власник соцмережі Ілон Маск оголосив про ребрендинг Twitter на X.

Останній процес перевірки X, для якого потрібне селфі та офіційне посвідчення особи, є частиною прагнення додати додатковий рівень безпеки від видавання себе за іншу особу та шахрайства.

Раніше Маск заявив, що в соцмережі більше не буде функції, яка дозволяє блокувати інших користувачів.