Південна Корея надасть Україні $2,3 мільярда додаткової допомоги

корея,южная

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль пообіцяв надати додаткові $2,3 млрд допомоги Україні , щоб допомогти країні відновити мир і відбудувати її після війни з Росією.

Як пише Yonhap, Юн оголосив про цю обіцянку під час сесії саміту G20 у Нью-Делі, заявивши, що Південна Корея надасть початкові $300 млн у 2024 році у вигляді гуманітарної допомоги, а решта $2 млрд – у формі довгострокової допомоги – кредити під низькі відсотки через Фонд співробітництва економічного розвитку (EDCF), починаючи з 2025 року.

Південна Корея запустила програму EDCF у 1987 році з метою підтримки проєктів економічної та соціальної інфраструктури в країнах, що розвиваються.

"Це продемонструє нашу відповідальну роль як глобальної стрижневої держави у провідній допомозі для відновлення миру в Україні та закладе основу для нашої повноцінної участі у майбутній відбудові України", – сказав президент Південної Кореї.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея у наступному році надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 520 млрд вон ($394 млн), що у понад вісім разів більше, ніж у 2023 році.