"Енергоатом" обіцяє підключити останній із контрольованих Україною енергоблоків АЕС за 5 днів

аес,хмельницька,хаес

Останній із тих, що знаходяться на підконтрольній Україні території, дев’ятий енергоблок АЕС, буде підключений до мережі протягом 4-5 днів.

ї"На сьогодні вісім блоків працюють на повну потужність. Останній блок, дев’ятий, протягом чотирьох-п’яти днів буде також підключений до енергосистеми. Після цього ми нестимемо максимальну потужність наших атомних енергоблоків до літа", – повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі національного телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

"Зі свого боку можу гарантувати, що вся наявна у нас потужність буде доступною для забезпечення наших споживачів електроенергією протягом ОЗП", – додав Котін.

Як повідомлялося, кілька днів тому "Енергоатом" інформував про початок пускових операцій на енергоблоці 1000 МВт однієї з АЕС. Після його запуску всі три діючі АЕС, розташовані на підконтрольній Україні території, видаватимуть у національну енергомережу 7800 МВт.

Після окупації російськими загарбниками Запорізької АЕС із шістьма блоками з реакторами ВВЕР-1000 Україна має в своєму розпорядженні дев’ять енергоблоків, сім з яких – з реакторами ВВЕР-1000, два – ВВЕР-440 на трьох діючих Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС.

Автор: Галина Ялівець