Обсяг виданих пільгових кредитів за програмою "єОселя" перевищив 9 мільярдів

житло

В рамках урядової програми "єОселя" пільгові іпотечні кредити на загальну суму понад 9 мільярдів гривень отримали 6073 родини.

Зокрема, за минулий тиждень видано 262 кредити на загальну суму 422,1 млн грн, повідомляє пресслужба уряду.

Серед отримувачів пільгових кредитів минулого тижня – 136 військовослужбовців та силовиків, 25 педагогів, 20 медиків, 5 науковців, 73 родини без власного житла, 2 внутрішньо переміщені особи та 1 ветеран.

Як повідомлялося, з наступного року пільгову іпотеку за програмою "єОселя" поширять на придбання приватних будинків та таунхаусів, не старіших за три роки.

Скористатися програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Програма "єОселя" почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ "Укрфінжитло". Банками-партнерами "єОселі" є "Ощадбанк", "Приватбанк", "Укргазбанк", "Глобус банк", Sky Bank, "Укрексімбанк" та Sense Bank.

Автор: Михайло Орлюк