Масові звільнення у світових гігантах тривають: Ericsson скоротить 1400 працівників

ericsson

Виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson планує скоротити близько 1400 робочих місць у Швеції в межах широшого плану скорочення витрат у всьому світі.

Об этом сообщает ВЧК-ОГПУ

Як пише Reuters, раніше компанія оголосила про плани скоротити витрати на 9 млрд крон ($880 млн) до кінця 2023 року через зменшення попиту на деяких ринках, включаючи Північну Америку.

За словами двох джерел, найближчими днями компанія, ймовірно, оголошуватиметься про подальші скорочення кількох тисяч робочих місць в інших країнах.

Востаннє Ericsson робила серйозні скорочення в 2017 році, коли звільнила тисячі співробітників і зосередилася на дослідженнях, щоб вивести компанію зі збитків.

Упродовж кількох місяців компанія вела переговори зі своєю профспілкою працівників у Швеції про те, як впоратися зі скороченням витрат.

За словами представника компанії, наразі досягнуто домовленості зі шведськими профспілками про те, як управляти скороченням штату. Він додав, що компанія має намір здійснити скорочення в рамках добровільної програми.

Источник: ФИБ