Кабмін змінив керівника Бюро економічної безпеки,

беб

Кабінет міністрів змінив тимчасово виконуючого обов’язки керівника Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Про це народний депутат від фракції "Голос", перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

"Декілька джерел підтвердили: попереднє керівництво БЕБ звільнено. Т.в.о. – Пащук Андрій", – написав Железняк, який очолює ТСК Верховної Ради з економічної безпеки, яке розслідує роботу цього правоохоронного органу.

Раніше він зауважив, що вже більше місяця офіційні документи БЕБ від імені керівництва почав підписувати заступник голови Андрій Пащук. При цьому в.о. голови БЕБ та його перший заступник пішли у відпустку, після завершення якої опинилися на лікарняному.

"17 квітня перший заступник директора Бюро економічної безпеки Едуард Федоров тільки приступив до виконання повноважень директора, а рівно через три місяці пішов у щорічну оплачувану відпустку. Станом на 31 липня із відпустки в.о. директора так і не з’явився, пішов на лікарняний, а згодом, скоріш за все, напише заяву про звільнення", – писав Железняк.

За його словами, аналогічним чином вчинив і його перший заступник Віталій Гагач.

"А відповіді зараз підписує Пащук Андрій Вікторович. З 5 липня обіймає посаду заступника директора БЕБ і з моменту відпустки Федорова, підписує документи, як в.о. по теперішній час", – зазначав депутат.

Железняк зауважував, що з 1997 по 2017 рік Пащук перебував на службі на оперативних та керівних посадах в правоохоронних органах. Зокрема, з 2012 року він працював у МВС на посаді заступника начальника управління Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

"Як ви думаєте, хто ж ще працював там в ці роки?", – запитував Железняк, натякаючи, ймовірно, на заступника Офісу президента Олега Татарова.

Читайте також: Дружина очільника БЕБ продає заводам "Укрзалізниці" деталі за завищеними цінами та має ще 20 бізнесів, – ЗМІ. ВIДЕО

Як повідомлялося, з 17 квітня виконувати повноваження директора Бюро економічної безпеки почав перший заступник директора БЕБ Едуард Федоров.

Перед цим Кабмін звільнив Вадима Мельника з посади Директора Бюро економічної безпеки України за власним бажанням.

Це відбулося після того, як у лютому комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва Бюро економічної безпеки (БЕБ). А на початку березня у парламенті зареєстрували законопроєкт, який пропонує достроково припинити повноваження директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника та його заступників.

Нагадаймо, у серпні 2021 року Кабінет міністрів призначив директором Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, який очолював Державну фіскальну службу (ДФС, координувала роботу податкової міліції) з кінця 2020 року.