При повторенні обстрілів українська енергетика має всі шанси впоратися не гірше, ніж торік,

кудрицький

При повторенні обстрілів минулорічних масштабів українська енергетика має шанси впоратися щонайменше не гірше, ніж торік.

Про це в інтерв’ю виданню Mind.ua розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Є сценарій повторення масштабних масованих ракетних і дронових обстрілів українських енергооб’єктів. Тут нам у "мінус" гратиме той факт, що енергосистема вже була сильно пошкоджена й відновити її на 100% за декілька місяців неможливо. Тому цей опалювальний сезон ми почали з дещо меншим запасом міцності, ніж до масованих обстрілів торік", – розповів Кудрицький.

Серед плюсів він зазначив щільніше ППО, набагато більший досвід енергетиків з ліквідації наслідків обстрілів і додаткова фортифікація об’єктів енергетики.

"Наскільки при обстрілах спрацює менший буфер безпеки й три позитивні фактори, які я назвав, – велике питання. Але я вважаю, що при повторенні обстрілів минулорічних масштабів, українська енергетика має шанси впоратися не гірше, ніж торік. Як мінімум", – підкреслив керівник "Укренерго".

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики спростувало інформацію, яка шириться соцмережами про нібито відключення енергопостачання під час новорічних свят.

Автор: Галина Ялівець