У США пропалестинських протестувальників підтримують найбільші спонсори Байдена, - Politico

Читать на русском

У США пропалестинських протестувальників підтримують найбільші спонсори Байдена, — Politico

У США пропалестинських протестувальників підтримують найбільші спонсори Байдена , — Politico

Про це пише американська газета Politico.

Видання з’ясувало, що антиізраїльські протести проводять організації, які отримували великі гранти від фондів Джорджа Сороса, Білла Гейтса, Девіда Рокфеллера та сімейства Прітцкер.

Зокрема, йдеться про організацію "Єврейський голос за мир" та IfNotNow, які мають антисіоністську спрямованість. Їх підтримував фонд Tides Сороса, а також фонд Білла та Мелінди Гейтс.

"Tides за останні п’ять років виділила майже 500 000 доларів організації "Єврейський голос за мир", яка відкрито називає себе антисіоністською", — пише видання.

Ще одним відомим донором-демократом, чия благодійність допомогла фінансувати протестний рух, є Девід Рокфеллер-молодший. 2022 року його фонд передав Tides Foundation, який фінансує пропалестинські акції, 300 000 доларів.

Декілька інших антиізраїльських груп підтримуються фондом, що фінансується Сьюзен та Ніком Пріцкерами, спадкоємцями готельної імперії Hyatt (до цієї сім’ї входить і чиновниця Пенні Пріцкер, яка курирує допомогу США Україні).

Газета нагадує, що учасники пропалестинських протестів звинувачували Байдена у "геноциді" за військову підтримку Ізраїлю.