Генштаб: Сили оборони відбили 18 російських атак на Авдіївському напрямку протягом дня

Антидроновий підрозділ шукає російські безпілотники на Авдіївський напрямку, 6 травня 2024 року

Російські війська протягом доби завдали одного ракетного та 40 авіаційних ударів, а також здійснили 72 обстріли із реактивних систем залпового вогню по українських позиціях і населених пунктах, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 7 травня.

Протягом доби на лінії фронту зафіксували 64 бойових зіткнення.

На північних напрямках ситуація суттєво не змінювалася, російські війська зберігають присутність у прикордонних районах Сіверщини та Слобожанщини.

За зведенням, Сили оборони відбили 11 російських атак на Куп’янському напрямку, біля Синьківки, Піщаного та Стельмахівки – армія РФ намагалася покращити там тактичне положення за підтримки авіації.

Ще дві атаки ЗСУ відбили біля Невського на Лиманському напрямку, 10 – на Бахмутському, поблизу Верхньокам’янського, Виїмки, Спірного, Роздолівко, Іванівського, Нового та Андріївки.

«На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів», – йдеться в повідомленні.

Штаб додає, що на Новопавлівському напрямку українські війська продовжують стримувати російську армію поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Водяного та Урожайного – там зафіксували сім спроб прорвати оборону.

Також війська Росії чотири рази атакували позиції Сил оборони поблизу Старомайорського, а також біля Роботиного та на північний захід від Вербового на Оріхівському напрямку.

Читайте таокж: «Своя зброя». Ексклюзивне інтерв’ю із гендиретором АТ «Українська оборонна промисловість» Германом Сметаніним

«На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, за підтримки авіації, здійснив 2 безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області», – пише командування.

Штаб звітує про ураження авіацією російського самоходного міномету 2С4 «Тюльпан», пункту управління та п’яти районів зосередження особового складу РФ.

Проект DeepState же продовжує відзначати просування противника на захід від Донецька: 5 травня аналітики повідомили про окупацію Очеретиного та Архангельського, 6-го – про просування агресора біля Першотравневого та Нетайлового, а 7-го – про просування поблизу Новопокровського.

Крім цього, Росія змогла після місяців запеклих боїв окупувати Кислівку біля Куп’янська – разом із частково зайнятої раніше Табаївки це може стати плацдармом для атаки на вузловий пункт.

Форум