Привласнювали віртуальні активи: у Києві затримали небезпечне угруповання

Привласнювали віртуальні активи: у Києві затримали небезпечне угруповання

У Києві судитимуть членів злочинної організації, які привласнювали віртуальні активи під приводом онлайн-заробітку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Києва.

До складу угруповання входило десять осіб від 20 до 26 років – це двоє організаторів та спільники, які шляхом обману привласнювали віртуальні активи громадян. Незаконну діяльність припинили слідчі Дарницького управління поліції спільно зі столичними кіберполіцейськими.

Зловмисники через телеграм-канали розповсюджували оголошення щодо заробітку на криптовалюті. Для цього вони облаштували на території Київської області діяльність двох call-центрів. Оператори переконували потерпілих перерахувати власні активи на заздалегідь створені фігурантами криптогаманці.

Аби увійти в довіру до громадян, зловмисники спочатку повертали так звані інвестиції з невеликим надлишком, а у подальшому привласнювали вкладені кошти та переставали виходити на зв’язок.

Тоді слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво, участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду справи по суті. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаймо, що поліцейські Київщини викрили групу наркоторговців.