Держгеонадра продала "Укрторфу" дозвіл на користування торфовим родовищем на Рівненщині

укрторф

Державна служба геології та надр України реалізувала через аукціон спеціальний дозвіл на користування надрами "Родовище Мак", яке розташоване у Вараському районі Рівненської області.

Про це йдеться в Переліку ділянок надр, спеціальні дозволи на користування якими виставлено на перший аукціон 2024 року Держгеонадр України.

На родовище претендувало 7 компаній. Стартова ціна лоту – 1 826 889 грн. Переможцем стала компанія ТОВ "Укрторф", що входить до групи компаній "Асвіо". Компанія перемогла, запропонувавши більше 20 млн грн.

"Родовище Мак" (SUE001-UA-20231215-45927) займається видобутком торфу.

Нагадаймо, що до групи "Асвіо" також входить ТОВ "Агробіостандарт". Остання 6 жовтня 2023 року через платформу "Прозорро.Продажі" стала переможцем аукціону з приватизації ДП "Волиньторф" з пропозицією у 254 700 000₴

На початку грудня Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Агробіостандарт" на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу ДП "Волиньторф", включно з Маневицьким торфозаводом – філіалом ДП "Волиньторф". "Агробіостандарт" отримав усі необхідні дозволи на придбання "Вроиньторфу", включно зі згодою Антимонопольного комітету України.

Відповідно до договору купівлі-продажу, що був укладений між продавцем майна – ФДМУ та покупцем – ТОВ "Агробіостандарт", право власності на об’єкт приватизації переходить після отримання дозволу Антимонопольного комітету на концентрацію.

Раніше в "Прозоро.Продажі" заявили про те, що аукціон з приватизації державного підприємства "Волиньторф" відбувся відповідно до закону та без системних збоїв.

Ще раніше в Фонді державного майна наголосили, шо організація та проведення відкритого аукціону з продажу ДП "Волиньторф" здійснений без порушень та в межах чинного законодавства.

Автор: Галина Ялівець