«Виведений із ладу» ракетний корабель «Серпухов» РФ хотіла перекинути у Чорне море – Юсов

«Враховуючи втрати Чорноморського флоту такі сценарії компенсації розглядаються ворогом»

Російський ракетний корабель «Серпухов», який, за даними ГУР, був виведений із ладу на Балтиці, не брав участі в російсько-українській війні і через втрату частини Чорноморського флоту РФ розглядався для перекидання в Чорне море. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Враховуючи втрати Чорноморського флоту такі сценарії компенсації розглядаються ворогом», – зазначив він.

Юсов додав: те, що корабель вигорів, означає, що судно залишається на плаву, але сучасне обладнання технологічне виведене з ладу, пошкоджене, і для того, щоби відремонтувати судно, треба тривалий час.

«Має потужності. Оскільки це той напрямок, де Росія змушена постійно погрожувати і НАТО. Але перекидання суден досить ускладнене. Зрозуміло, що Туреччина не пропускає військові кораблі. Інші шляхи логістичні існують, але вони складні і довгі. У будь-якому випадку розширення фактично театру бойових дій для російських флотів – це добрі новини», – каже Юсов.

Для військових об’єктів на території РФ безпечних місць немає, додав представник ГУР.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило 8 квітня, що в Росії був виведений із ладу ракетний корабель «Серпухов».

«7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога в місті Балтійськ Калінінградської області Росії внаслідок пожежі виведено з ладу ракетний корабель «Серпухов». Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищено його засоби зв’язку й автоматизації», – йдеться в повідомленні.

Російська сторона це не коментувала.

«Серпухов» – російське судно проєкту 21631 «Буян-М», спущене на воду в 2015 році.

Морський бій. Як Україна атакує Чорноморський флот Росії (хронологія)

Форум