Зеленському вже вдруге відмовили у виступі на церемонії вручення «Оскара»

Цьогоріч про причину відмови наразі не відомо.

Об этом сообщает Russian Post


Уже другий рік поспіль Американська кіноакадемія відмовилася від трансляції звернення Президента Володимира Зеленського щодо війни в Україні під час вручення премії “Оскар”, повідомляє видання Variety.

Торік Зеленському вдалося виступити онлайн на Каннському та Венеціанському кінофестивалях, а також на церемонії вручення премії “Греммі”. Також глава держав взяв участь у церемонії відкриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі.

У 2022-му продюсер “Оскара” Вілл Пекер відмовився дати в етер виступ Зеленського. Джерела видання зазначили – Пекер був стурбованим тим, що Голлівуд приділяє увагу Україні лише тому, що постраждалі від конфлікту є білими. За його словами, Голлівуд, навпаки, ігнорує війни по всьому світу, які торкаються кольорових людей.

Цьогоріч про причини відмови наразі не відомо.

Тим часом Американська кіноакадемія — не єдина, хто відмовив Президенту України. Торік у вересні команда Зеленського зв’язалася з Міжнародним кінофестивалем у Торонто щодо трансляції виступу, але безуспішно.

Натомість представник кінофестивалю повідомив, що “виражає солідарність з українцями як тут, у країні, так і за кордоном, і гордий продемонструвати глибину та творчий потенціал українських кінематографістів на цьогорічному фестивалі”.

Нагадаймо, торік під час церемонії вручення кінопремії “Оскар”, яка відбулася в Лос-Анджелесі в ніч на 28 березня, хвилиною мовчання вшанували жертв війни РФ в Україні. Це сталося після того, як американська акторка українського походження Міла Куніс вийшла на сцену, щоб оголосити виступ Ребі Макінтайр з піснею Somehow You Do з фільму “Чотири добрі дні”.


Источник: Компромат Групп