Кабмін надав державні гарантії за боргами Експортно-кредитного агентства

экспорт

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 25 квітня, затвердив порядок надання державних гарантій для Експортно-кредитного агентства (ЕКА).

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram за підсумками засідання уряду.

"Експортно-кредитне агентство тепер матиме державні гарантії, аби активніше підтримувати українських експортерів. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні уряду", – написав Шмигаль.

За його словами, це підвищить конкурентоспроможність українських товарів та послуг і сприятиме швидшому відновленню економіки України.

Представник уряду в парламенті Тарас Мельничук уточнив, що своїм рішенням Кабмін затвердив Порядок надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобовʼязань ПрАТ "Експортно-кредитне агентство".

Зокрема, йдеться про надання державних гарантій за борговими зобов’язаннями товариства (зобов’язання позичальника перед кредитором за кредитом (позикою), що виникло внаслідок розміщення (емісії) боргових цінних паперів та/або укладання кредитних договорів).

Як повідомлялося, всього від початку дії програми підтримки експортерів до кінця березня 2023 року Експортно-кредитне агентство разом із банками застрахувало лише 60 кредитів на загальну суму 338,7 млн₴