У Чорнобильському заповіднику на Київщині гніздиться унікальний птах сичик

У Чорнобильському заповіднику на Київщині гніздиться унікальний птах сичик

У Чорнобильському заповіднику на території Київської області можна побачити чимало диких тварин , серед них — маленька сова сичик

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Informator. ua.

Експерти Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника оприлюднили фотографію маленької сови. Це найменша сова української фауни. Тіло цього птаха становить від 15 до 17 сантиметрів у довжину. Вагою ж ці сови становлять 50-77 грамів. Однак і при таких габаритах сичики успішно полюють на дрібних гризунів, а також на різних птахів.

На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови може сягати 50-60 пар,

— розповіли представники заповідника.

Гніздяться маленькі сови в дуплах дятлів. Під таким дуплом нерідко можна знаходити залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо. Перед зимівлею сичики в окремих дуплах заготовляють їжу – дрібних птахів та ссавців.

На території Чорнобильського заповідника можна знайти велику кількість диких тварин. Зокрема, це бурий ведмідь, лисиця, сарна, кабан, лось, орел-мисливець та багато інших хижих птахів. Ці та багато інших тварин у Чорнобильському заповіднику утворюють унікальну екосистему, де природа може розвиватися без значущого втручання людини.

Нагадаймо, що понад 471 млн грн виділила держава Київщині цьогоріч для надання допомог постраждалим від Чорнобильської катастрофи.