ВАКС присудив 10 років тюрми чиновнику, якого вже шість років не можуть знайти

суд

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 21 серпня ухвалила вирок ексдиректору ДП "Держзовнішінформ". Його визнали винуватим у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та підробленні документів (ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомляє пресслужба суду, справа слухалася за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з моменту його затримання на виконання цього вироку.

Також суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

Колегія суддів задовольнила цивільний позов прокурора та ухвалила стягнути із ексчиновника на користь "Держзовнішінформу" 7,95 млн₴

Правоохоронці не називають прізвища обвинуваченого. Однак у справі про розтрати майна ДП "Держзовнішінформ" НАБУ у 2017 році оголосило у розшук В’ячеслава Корітка, передає liga.net.

Розслідування у цьому кримінальному провадженні детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року.

Справу щодо двох ексчиновників "Держзовнішінформу" скерували до суду у 2017 році. За версією слідства, у період з травня 2013 року до лютого 2014 року тодішній директор підприємства та його заступник, зловживаючи службовим становищем, безпідставно перерахували 9,87 млн грн держпідприємства на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності.

Кошти було перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передання наданих послуг. Але, як встановило слідство, фактично ніяких послуг держпідприємство не отримало.

У квітні 2017 року ексзаступника директора Держзовнішінформу затримали. Його взяли під варту із заставою 2 млн₴ Згодом прокурор САП змінив обвинувачення чиновнику. Його справу закрили у зв’язку із закінченням строків давності.