У Києві планують запустити човниковий рух на закритій ділянці "синьої" гілки метро

метро

Влада Києва планує з 13 грудня запустити човниковий рух на закритій ділянці "синьої" лінії метро.

Про це в ефірі телеканалу Київ24 повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, передає Укрінформ.

За його словами, наразі триває випробування човникового руху в нічному режимі. Планується запустити два потяги по двох коліях з інтервалом 15-30 хвилин.

Водночас посадовець додав, що влада хоче чітко прорахувати графіки руху потягів. "Ми не хотіли б вводити людей в оману й казати, що це буде якийсь інтервал. Ми чітко прорахуємо, чітко проінформуємо, зробимо графік, щоб пасажир розумів, у який час йому треба підійти на станцію", – підкреслив Кандибор.

Він пояснив, що влада планує зменшити навантаження на наземний транспорт, який зараз перевозить пасажирів між станціями метро "Голосіївська" і "Деміївська".

"Ми будемо розуміти, що частина пасажирів перейде на цей човниковий потяг і зменшиться навантаження на автобуси", – зазначив чиновник.

Як повідомлялося, у Києві на півроку перекрили рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки". Обмеження вводяться через термінове проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Пізніше стало відомо, що через підтоплення тунелю метро прокуратура розпочала досудове розслідування.

Із 12 грудня також внесли зміни в роботу тролейбусного маршруту №12 та автобусного маршруту №2-М, який поєднує станції метро "Либідська" та "Теремки".

Автор: Юлiя Недашківська