У Києві доручили відновити цілодобову роботу "Пунктів незламності" через похолодання

пункт,незламності

Рада оборони Києва доручила відновити роботу всіх "Пунктів незламності" у столиці, а також вжити заходів для недопущення замороження систем опалення будинків в умовах загрози повторних масованих ракетних атак та похолодання.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, повідомляє пресслужба КМВА.

"Останні масовані ракетні удари ще раз довели, що ворог не відмовився від своє мети знищувати цивільне населення, тому існує реальна загроза повторення повітряних ударів, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури. Водночас, в найближчій час в Києві очікується погіршення погодних умов – різке похолодання до -18ºС", – зауважив Попко.

З огляду на це Рада оборони Києва затвердила алгоритми координації та узгодження дій Сил оборони, правоохоронних органів, ДСНС і районних державних адміністрацій, їм доручено:

  • забезпечити роботу усіх "Пунктів незламності" в цілодобовому режимі;
  • перевірити та за необхідності доукомплектувати "Пункти незламності" м. Києва необхідними засобами;
  • перевірити готовність до забезпечення роботи закладів охорони здоров’я на випадок критичної ситуації;
  • поінформувати киян про роботу і доступ до "Пунктів незламності" на період погіршення погодних умов;
  • перед морозами перевірити горища, технічні поверхи житлових будинків, усунути недоліки для недопущення замороження систем опалення будинків.

У КМВА нагадали, що найближчий "Пункт незламності" можна знайти на інтерактивній мапі у застосунку "Дія". Сервіс працює навіть без доступу в мережу Інтернет – для цього потрібно завчасно завантажити карту вибраного регіону в "Дії".

Загалом з 2022 року в Києві створено понад 1000 "Пунктів незламності". Зараз частина цих об’єктів вже розгорнуті, зокрема вони є в кожному районному відділку поліції Києва та ще 47 таких пунктів створені на базі ДСНС.

Автор: Михайло Орлюк