Сьогодні в Україні відзначають День Повітряних Сил ЗСУ (ВІДЕО)

Сьогодні в Україні відзначають День Повітряних Сил ЗСУ (ВІДЕО)

Сьогодні, у першу неділю серпня, в Україні відзначається День Повітряних Сил ЗСУ згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

Нині до складу Повітряних сил ЗСУ входять не тільки повітряні, а й протиповітряні компоненти, зокрема, зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська, а також спеціальні війська.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітав військовослужбовців та працівників Повітряних Сил ЗСУ з професійним святом, відзначивши їхній внесок у оборону України від російських окупантів:

На початку повномасштабної агресії російські окупанти були впевнені, що першими ракетними ударами вони повністю знищили українські повітряні сили. Але захисники українського неба, дали загарбникам могутній бій. Воїни протиповітряної оборони з першого дня повномасштабної збройної агресії ефективно відбивали ракетні атаки. Своїми самовідданими професійними діями зірвали плани агресора. Військовослужбовці Повітряних сил стали справжніми народними героями. Не дарма нещодавно один з центральних проспектів Києва був перейменовано на честь Повітряних сил.

За словами Олександра Сирського, Повітряні Сили реформуються і вдосконалюються просто у горнилі війни, а українські воїни проходять стажування і обмін досвідом у кращих спеціалістів збройних сил країн НАТО.

Головнокомандувач ЗСУ подякував кожному воїну і працівнику Повітряних Сил за хоробрість, стійкість, жертовність в ім’я українського народу і за щоденну невтомну боротьбу й працю, яка наближає українську перемогу:

Щиро дякую ветеранам Повітряних сил, які у перші години повномасштабної збройної агресії повернулися до лав Збройних Сил України і стали на захист українського неба. Схиляю голову у скорботі за кожним українським захисником і захисницею, які назавжди залишилися в українському небі... Вічна пам’ять і вічна слава Героям українського неба! Дякую кожному воїну і працівнику Повітряних Сил за хоробрість, стійкість, жертовність в ім’я українського народу і за щоденну невтомну боротьбу й працю, яка наближає Українську Перемогу! Особлива моя подяка тим, хто невтомно, щоденно готує для російських окупантів нові сюрпризи — утилізовуючи російські літаки та ракети. Слава Повітряним Силам Збройних Сил України! Слава Україні! Героям слава!

Міністр оборони Рустем Умєров з нагоди Дня Повітряних сил Збройних сил України висловив подяку захисникам неба за їхню самовідданість та високий професіоналізм.

Бійці Повітряних сил щодня демонструють свою майстерність, виконуючи завдання у надскладних бойових умовах,

— зауважив Умєров.

Ми робимо усе для посилення наших Повітряних сил і наближення перемоги,

– запевнив міністр.

Нагадаймо, що голова Київської ОДА Руслан Кравченко та очільники районних адміністрацій привітали поліцейських з Днем Національної поліції України, який відзначається сьогодні, 4 липня.