"Укрзалізниця" погасила борг перед КВБЗ за замовлені у 2021 році пасажирські вагони,

укрзализныця,вагоны,вагон,крюковский

Заборгованість "Укрзалізниці" перед Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ) за замовлені у 2021 році 100 пасажирських вагонів повністю погашена.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, повідомляється на сайті обласної адміністрації.

"Співпраця триває. У перспективі – нові замовлення на виготовлення пасажирських вагонів та дизель-поїздів", – додав Лунін.

Як повідомлялося, у березні "Укрзалізниця" отримала від КВБЗ останні 15 пасажирських вагонів зі 100, які були замовлені в 2021 році за кошти державного бюджету.

На початку року голова наглядової ради ПАТ "Крюковський вагонобудівний завод" Володимир Приходько повідомляв, що "Укрзалізниця" заборгувала КВБЗ понад 1,4 млрд грн за виготовлені вагони. На той час "Укрзалізниця" не розрахувалася за 66 пасажирських вагонів із 85 виготовлених і поставлених.

При цьому Офіс генпрокурора в травні 2022 року заявляв, що ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" закуповував деталі для будівництва вагонів у російських підприємств, пов’язаних з його акціонером з РФ, за завищеними цінами за наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості. Корпоративні права заводу арештовано, вирішується питання передачі їх в управління АРМА.