"Vodafone Україна" оголосила про завершення покупки компанії "Фрінет"

vodafone

Група компаній "Vodafone Україна" оголосила про завершення придбання компанії "Фрінет", яка надає послуги фіксованого доступу до інтернету під брендом "О3".

Як повідомляє пресслужба компанії, ця купівля є частиною стратегії українського підрозділу Vodafone з розвитку конвергентних послуг і тарифів.

"Бізнес Vodafone Україна має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, у тому числі на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)", – зазначила генеральна директорка Vodafone Україна Ольга Устинова.

Компанія "Фрінет" є національним оператором доступу до інтернету, що надає послуги під торговою маркою "О3" в місті Київ та Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській областях.

Абонентська база компанії перевищує 163 тисяч абонентів.

Читайте також: "Vodafone Україна" купує інтернет-провайдера "Фрінет"

Як повідомлялося, мобільний оператор "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна") за підсумками роботи в 2022 році отримав 1,1 млрд грн чистого прибутку, що на 71% менше, ніж у 2021 році. Водночас Vodafone втратив найбільше абонентів серед мобільних операторів України – 3,5 млн.

Нагадаймо, наприкінці грудня 2019 року NEQSOL Holding, формальним власником якої є азербайджанський бізнесмен Насіб Гасанов, завершила придбання оператора "Vodafone Україна" у російської групи "МТС" за $734 млн, включаючи відкладений платіж на суму близько $84 млн.

Діяльність групи компаній NEQSOL Holding охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну та будівельну галузі. Група компаній веде діяльність у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш та інших країнах. Компанії, що входять до групи, надають послуги мобільного зв’язку, міжнародного транзиту та продажу оптового інтернету, послуги з виділених ліній, послуги дата центру та ін.